Домаћи задатак

03.04.2020. год.

Ликовна култура 
На РТСу сте имали час ликовне културе. Научили сте шта је композиција ( Распоред ликовних елемената – линија, боја, облика у складну целину – цртеж, слику, скулптуру…) Добили сте задатак да насликате композицију геометријских облика – дакле, нацртаћете више геометријских облика – кругова, квадрата, троуглова, кругова – различите величине, положаја, могу да се преклапају, од неких ће се видети само део, неки се могу видети цели. Техника темпера или колаж папир . Користите јаке боје, основне (црвену, плаву, жуту) и изведене (наранџасту, зелену, љубичасту), додавањем беле, добићете различите нијансе. Облици морају бити уочљиви, цео лист покривен. Немојте цртати или сецкати много ситне облике. Не морате ни користити све облике, можете два, или три, па чак и само један.На Интернету укуцајте Композиција облика и погледајте слике. Рок за предају радова је следећа среда,  
СРПСКИ ЈЕЗИК
Јуче и данас сте гледали час о глаголима. О њима смо учили и раније.Да се подсетите свега , погледајте слику – мапу ума . Ако се некоме допада слика, може и да је прецрта, или пресними у свој компјутер, да му служи као подсетник. Да видите колико сте схватили и научили, препишите задатке са другог листа у свеску и урадите их.
 МАТЕМАТИКА
Урадите задатке са множењем 
ПРИРОДА И ДРУШТВО
Прочитајте још једном у+из уџбеника о рељефу и водама, погледајте презентацију и урадите задатке у Радној свесци на странама  8. и 9. 
 Пријатан викенд!