Домаћи задатак

02.04.2020. год.

СРПСКИ ЈЕЗИК   Јуче је био дан шале.Чули сте изреку „Смех је лек“. Коме би преписали такав лек? Шта лечи осмех? Какве су особе ведрог духа? Може ли се осмех купити? Колико вреди један осмех кад смо нерасположени? Отворите  стр. 163 у Читанци. Потребно је пажљиво погледати слике и замислити један необичан град (Смехоград, Смехбург, Смехосити, Смехгород…) у коме се дешавају смешни догађаји, као на сликама.

Задатак је да  на основу слика напишеш причу о необичном граду, водећи рачуна да одоговириш на следећих шаст универзалних питања: ШТА, КАКО, ГДЕ, КО, КАДА, ЗАШТО.

МАТЕМАТИКА

                             Множење једноцифреним бројем

  1. Израчунај :                                                                                                                          

     14 ∙ 5 =                                               216 ∙ 3 =

     13 ∙ 6 =                                               118 ∙ 5 =

     25 ∙ 3 =                                               213 ∙ 4=

     19 ∙ 4 =                                               415 ∙ 2 =

2. Број 38 увећај 2 пута и  израчунај.

3.Израчунај производ,ако је први чинилац 215,а други чинилац број 4.

4. Ана је убрала 13 љубичица,а њена сестра је убрала 4 пута више од ње.Израчунај колико су укупно убрале љубичица Ана и њена сестра?

5. Миша је у 3 кутије спаковао по 120 бојица.Сања је из сваке кутије извадила по 3 бојице.Колико је укупно бојица остало у кутијама?

ДОДАТНИ ЗАДАТАК (није обавезан за све,само за оне који желе)

Вук,Лука и Сава имају укупно 856 сличица.Вук и Сава имају исти број сличица, а Лука има 2 пута више сличица од Вука.Колико сличица има свако од њих­?

ПРИРОДА И ДРУШТВО

Учили смо о Рељефу и водама нашег краја.Траба да проверите своје знање о овој теми. У Радној свесци за Природу и друштво,на странама 8.и 9. налазе се питања.Урадите та питања.Кад завршите одговоре,проверите у уџбенику да ли сте тачно одговорили.