Грађанско васпитање

РАДИОНИЦА ВРЕМЕПЛОВ

ПОЗДРАВ ДЕЧИЦЕ А И ВАМА РОДИТЕЉИ. РОДИТЕЉИМА СЕ УНАПРЕД ЗАХВАЉУЈЕМ ШТО ЋЕ СЕ ПОТРУДИТИ ДА СВОЈУ ДЕЦУ АНИМИРАЈУ И НАДАМ СЕ ДА ЋЕ И ВАМА БИТИ ЗАНИМЉИВО ОВО ДАНАШЊЕ ПУТОВАЊЕ. Замолићу родитеље да  пажљиво читају оно што је уоквирено јер деца сама неће моћи да читају и ” путују  ” !

А сад ћемо  да правимо стрип. Идемо у времеплов. (Tо  je специјална машина, која може да лети кроз време.) Припремите се за замишљено путовање.

Затворите очи.  Путујемо времепловом и замишљамо да снимамо. Идемо уназад, у прошло време. Сетите се нечег што вам се десило од Нове године до сада. Сетите се шта сте доживели,   шта је било лепо,   шта није било лепо,   кад сте били посебно весели,  кад сте плакали. ( Код сваког зареза  и тачке  мало застаните – направите кратку паузу да они размисле ). Треба да направите неколико слика. На сличицама треба да буду и они који су били са вама тада.” (После 2 мин.)”Отворите очи!”

Направите свој стрип: сад нацртајте у свесци на  неколико сличица ваше доживљаје, као да правите стрип.  На пример: на првој сличици може да буде дочек Нове године. Нацртајте то и ко је све био са вама, где сте били? Следећа сличица треба да приказује нешто друго што вам се десило, на пример кад сте плакали. На следећој цртате нешто друго, нешто лепо што вам се десило.” (Оставити децу да раде петнаестак минута, или док не заврше.)

Ставите црвени кружић на сличице из тог стрипа где сте били весели. Плави кружић ставите на сличице на којима сте били тужни (ако их има у вашем стрипу) .

Радове фотографишите и пошаљите учитељици Биљани на вибер ( број телефона ће Вам написати у групи  учитељица Вашег детета)  или на мејл bmitrovic@skoladositejklupci.edu.rs.

ХВАЛА!